نگاه دانلود :

تبلیغات

سفارش تبلیغات

طراحی خانه حلزونی دارنگون شیراز

شروع موضوع توسط *بانو بهار* ‏19/10/18 در انجمن تالار معماری

  1. *بانو بهار*

    *بانو بهار* همکار تالار معماری + ویراستار آزمایشی همکار تالار ویراستار آزمایشی

    3,650
    12,038
    امتیاز:
    736
    تاریخ عضویت:
    ‏15/8/16
    جنسیت:
    زن
    شغل :
    •:)•
    محل سکونت:
    •دریا
    طراحی خانه حلزونی دارنگون، یک پروژه مسکونی در حجمی متفاوت نسبت به خانه های مسکونی متعارف می باشد. خانه حلزونی دارنگون در 45 کیلومتری حومه شیراز به اجرا رسیده و به عنوان یک خانه تفریحی برای تعطیلات طول سال و فرار از زندگی شهری طراحی شده است. خانه دارای یک حیاط کوچک بوده و محدوده ای برای خلق یک فضای برونگرا/درونگرا می باشد. عرصه های خانه درون یک پوسته حلزونی شکل خلق گردیده و به همین علت نام خانه حلزونی برای پروژه در نظر گرفته شده است.
    [​IMG]
    از آنجا که اقلیم سایت دارای آب و هوای نیمه بیابانی با بارش کم است، باغبانی در چنین خانه ای راحت نبوده و فقط می توان برخی گیاهان مقاوم را در این منطقه پرورش داد. به همین دلیل ایده قرارگیری باغچه خصوصی نزدیک به خانه، و پرورش گل و درختان زینتی در دستور کار قرار گرفت. این بخش از حیاط فقط توسط فضاهای داخلی قابل دسترس می باشد. حیاط و باغچه یک مرز سبز را برای خانه فراهم کرده، و فیلتری برای تعدیل کننده دما در طول روز و شب به شمار می رود.
    [​IMG]
    استراتژی دوگانه یکی از مهم ترین عوامل طراحی خانه در معماری پارسی به شمار می رود. در معمار ایرانی، عرصه های داخلی خانه محصور و دارای حریم خصوصی بیشتری نسبت به نمونه های غربی دنیا می باشند. بستر پروژه تا حدود نسبتاً زیادی بسته می باشد و کمترین محدوده شفاف را به خود اختصاص داده تا پوسته آجری به کاهش انتقال گرما کمک کند. اما پوسته صلب فقط نقش فیـلتـ*ـر تعدیل کننده هوا را ایفا نمی کند، بلکه حریم خصوصی کاملی است که بنا به درخواست کرفرما لحاظ شده است. بر خلاف خانه های سنتی نیمه کویری ایران، سقف مجموعه به عنوان یک تراس پانورامیک طراحی شده است، عرصه ای برای مشاهده مناظر و مهمانی های دورهمی در بعد از ظهرهای خُنک تابستان.
    [​IMG]
    پلان خانه مانند پوسته حلزون عرصه بندی شده، و شامل فضاهای متوالی است که با حیاط آغاز شده و طی یک فرمت دایره ای شکل کنار هم قرار گرفته اند. هر فضا به نحوی پشت به پشت هم قرار گرفته اند که عرصه قبلی نسبت به عرصه بعدی خصوصی تر و مخفی تر باشد. درها و پارتیشن هایی که در مرزهای داخلی قرار گرفته اند، محدوده کاربری های داخلی را از هم جدا کرده تا به ساکنین حس شناور شدن درون استوانه ای بی انتها دست دهد. فضاهای بزرگ داخلی ارتباط بیشتری با دنیای بیرون برقرار می کنند. در طول روز فضای اصلی و بزرگ خانه دارای پنجره های کوچکتری بوده و به عنوان محدوده تابستان نشین مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که ضلع جنوب ساختمان دارای نورگیرهای گسترده تری است و مناسب برای زندگی در فصل زمستان می باشد.
    [​IMG]
    سازه ساختمان ترکیبی از دیوارهای بنایی با متریال آجر بوده که با سقف سازه ای فلزی (Metal composite deck) ترکیب شده است. دیوار آجری منحصراً به عنوان پوسته اسکپوز و نمای ساختمان تعبیه شده تا درون و بیرون خانه یک بافت را به نمایش بگذارد.
    [​IMG]
    معمار: رفعتی و همکاران
    موقعیت پروژه: شیراز، ایران
    معمار مسئول: امیرحسین رفعتی
    متراژ پروژه: 105 متر مربع
    سال اتمام ساخت پروژه: 2018
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 1)